Saturday, 4 August 2012

Menjauhkan diri? Bukan.

Assalamualaikum....... Ingat saya lagi?


Maafkan saya sebab dah lama tak updated blog ni. Rindu. Rindu sangat sangat. Alhamdulillah, sihat seperti biasa. Pipi pun makin gemok :P Hehehe. 

Kehidupan dia asrama mematang kan segalanya. Aku belajar, bukan senang nak puaskan hati orang. Apa yang kita perlu buat, Jadi Diri Sendiri. Allah SWT uji kita sebab Dia sayangkan kita. Dia nak bagi nikmat hidup di akhirat. Macam mana aku cuba puaskan hati orang lain.. akhirnya hati aku sendiri yang sakit. Biarlah orang nak bercakap. Aku tahu siapa aku. Ibu & ayah selalu ada dengan aku. 

"Jangan menangis. Biarkan mereka"

"Allah SWT sentiasa ada dengan kau"




Masih boleh tersenyum. Alhamdulillah :')







Nur Najihah Bt Esa. 

Jia, saya nak minta maaf kalau ada tersinggung perasaan awak. Saya tahu kita tak rapat macam dulu. Awak, saya rindu sangat kita yang dulu. Maaf. Mungkin saya salah. Tapi apa pun yang jadi, saya still sayang awak. Awak dah macam adik saya dah. Saya baca tweet awak, saya tahu tu untuk saya. Apa pun yang jadi, walaupun awak dah ada kawan baik yang boleh ganti saya, saya cuma nak awak tahu, saya selalu sayang awak and saya still ambil kesah pasal awak.

Awak, kalau ada benda nak cerita, awak cari je saya okay? Saya tunggu. Saya selalu ada nak dengar masalah awak. Saya tak pernah pun anggap awak orang asing dalam hidup saya. TAK PERNAH.

Mungkin kita dah tak belajar satu kelas sama-sama. Tak duduk sebelah macam dulu. Tak berkepit 24jam sama-sama macam dulu. Tapi kita still kawan. Awak kawan baik saya.

"Awak? Saya? Kami bahasakan diri kami dengan cara itu."








RINDU. RINDU. RINDU




Salam Sayang,
Finnun Fatimatuzzahrah





No comments:

Post a Comment